Mijn naam is Joshua Manuputty. Ik ben 27 jaar, geboren in Twello (Gelderland) en momenteel wonend in Deventer. Ik ben een Nederlander met migratieachtergronden vanuit Nederlands-Indië en de Molukken. Deze roots hebben een belangrijke betekenis voor mij als persoon, waardoor dit ook in mijn muziek duidelijk terugkomt.

In het dagelijks leven ben ik docent aardrijkskunde op het voortgezet onderwijs voor klas 1 t/m 4 van de mavo, havo en het vwo. In mijn vrije tijd werk ik aan muziek. Deze muzikale hobby wil ik graag omzetten in een inkomstenbron zodat ik meer tijd kan besteden aan hetgeen waarvan ik houd: muziek maken en creatief werken. Muziek schrijven doe ik al sinds ik een jaar of 16 ben. Ik schrijf rapteksten over onderwerpen die mij bezighouden. Het betreft persoonlijke emoties en ervaringen, culturele thema’s vanuit mijn roots en tevens thema’s waarover ik in de klas met kinderen praat. Denk aan religie en cultuur, armoede en rijkdom of de draagkracht van de aarde en het milieu. 

Pas sinds begin 2020 heb ik het besluit genomen om van mijn hobby werk te maken. Ik ben begonnen met het opnemen van teksten en werk momenteel aan een doorlopend project. Rond mei datzelfde jaar schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf A.T.L.A.S. Records. Dit is een acroniem die staat voor Always Throw Loving Affectional Sounds. Tegelijkertijd is Atlas een verwijzing naar mijn aardrijkskundige achtergrond. Met het maken beats via Fruity Loops ben ik sinds november 2020 begonnen. Deze muzikale gave ben ik dus nog volop aan het ontdekken en ontwikkelen. 

Sinds november 2020 tot nu heb ik vijf nummers mogen releasen via diverse streaming platforms. Tegelijkertijd ben ik mooie samenwerkingen aangegaan met artiesten uit omgeving Deventer en werk ik aan mijn debuutalbum die ik later dit jaar (2021) wil uitbrengen.

Het muzikale en theatrale project van Lionel is er een waarvan ik zelf verwacht veel te leren als startende artiest. Bovendien werk ik graag samen aan creatieve ideeën en is Lionel een oud-leerling van mij. Wanneer ik het aanbod kreeg om me aan te sluiten bij het project kon ik dat natuurlijk niet afslaan.